Дали час до 30 вересня: потім заберуть на штраф майданчик

Час читання: < 1 хв.
0
Дали час до 30 вересня: потім заберуть на штраф майданчик

Довгий час в Німеччині не вимагалася реєстрація автомобілів з українською реєстрацією, проте ситуація незабаром зміниться. Німецькі влада вирішила, що всі транспортні засоби з українською реєстрацією повинні бути зареєстровані.

Після 30 вересня 2024 року всі автомобілі з українськими номерними знаками, що перебувають у Німеччині понад рік, мають бути перереєстровані і отримати німецькі номерні знаки.

Як зареєструвати український автомобіль у Німеччині

Щоб зареєструвати автомобіль у Німеччині, необхідно подати до відповідного ліцензійного органу пакет документів. Реєстрація через Інтернет недоступна. Потрібно надати документи, що підтверджують особу, українське реєстраційне посвідчення та номерні знаки, сертифікат відповідності та інші документи. Усі документи повинні бути в паперовому вигляді, оскільки цифрові документи, що використовуються в Україні, в Німеччині не приймаються. Реєстрація автомобіля в Німеччині є платною послугою. Відповідальність за порушення регулюється, але точні санкції наразі не з’ясовані.

Реклама

Процедура реєстрації українських автомобілів в Німеччині спрощена порівняно з іншими транспортними засобами, для яких процедура реєстрації є більш складною.

Як повернути автомобіль на український облік

Власники автомобілів з українською реєстрацією, які отримали німецькі номерні знаки і не зняли свій автомобіль з обліку в сервісних центрах МВС України через виїзд за кордон, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки після повернення автомобіля в Україну.

Щоб отримати нове свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, власник повинен подати заяву до будь-якого сервісного центру МВС України. Ця послуга є платною, і потрібно буде сплатити за перереєстрацію, вартість бланків реєстраційних документів та номерних знаків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!