Ціни на Tesla Model 3 падають стрімкими темпами

Час читання: < 1 хв.
0
Ціни на Tesla Model 3 падають стрімкими темпами

За останній рік ринок електромобілів зазнав суттєвих змін, зокрема значного зниження цін. Цей тренд почався після серії цінових знижок від Tesla, що призвело до того, що вартість вживаних електрокарів тепер нижча, ніж у бензинових і гібридних автомобілів.

Згідно з дослідженням iSeeCars, за період з вересня 2023 року старі електромобілі втратили 24,7% своєї вартості, тоді як гібриди подешевшали лише на 6%, а бензинові авто – на 4,4%. Найбільше втратили в ціні моделі Tesla Model 3, Nissan Leaf, Hyundai Kona Electric і Kia Niro EV.

Наразі середня вартість вживаного електромобіля становить близько 27 000 доларів, і експерти прогнозують її стабілізацію на рівні 25 000 доларів. Це робить електромобілі привабливим варіантом для тих, хто прагне зекономити та зробити внесок у захист довкілля. Наприклад, Tesla Model 3 тепер коштує близько 26 000 доларів, що на 8 500 доларів менше, ніж рік тому, а Nissan Leaf можна придбати всього за 16 000 доларів.

Реклама

Зниження цін зробило моделі, як-от Chevy Bolt EV, Kia Niro EV та Jaguar E-Pace, доступними для більш широкого кола покупців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!