Що означає новий дорожній знак – ромб, який почали встановлювати

Час читання: < 1 хв.
0
Що означає новий дорожній знак – ромб, який почали встановлювати

Новий дорожній знак у вигляді білого ромба на синьому тлі може викликати запитання навіть у досвідчених водіїв. Давайте розберемося, що він означає і де його вже можна зустріти.

Штраф у розмірі 135 євро за порушення

Цей знак спочатку був випробуваний у Франції, зокрема в місті Ліон. Його введення тестувалося з метою покращення керування дорожнім рухом. За недотримання правил, пов’язаних із цим знаком, передбачено штраф у розмірі 135 євро.

Що символізує новий знак — ромб

Білий ромб на блакитному фоні позначає смугу для спільного користування різними транспортними засобами. Це смуга, яку можуть використовувати таксі, громадський транспорт або легкові автомобілі, якщо в них є щонайменше дві особи (включаючи водія). Також проїзд дозволено електромобілям та транспортним засобам із наклейкою Crit’Air, яка вказує на низький рівень викидів.

Реклама

Якщо в автомобілі перебуває лише водій, йому заборонено рухатися цією смугою. Також проїзд обмежений для комерційного транспорту.

Мета впровадження цього знака — не лише зменшити затори, але й стимулювати використання громадського транспорту та електромобілів, що сприяє зниженню рівня забруднення довкілля.

Найчастіше такі знаки з’являються на динамічних електронних табло і активуються диспетчерами для регулювання руху на перевантажених ділянках.

Зараз новий знак активно впроваджується в країнах Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!