Основні причини, чому європейці не ставлять газобалонне обладнання

Час читання: < 1 хв.
0

В Україні автовласники, з огляду на постійне зростання цін на бензин і дизель, активно переходять на газобалонне обладнання (ГБО), яке дозволяє суттєво зменшити витрати на паливо. Хоча ця проста і економічна альтернатива є досить популярною в Україні, в Європі автомобілісти не так активно переходять на газ. Аналітик Консалтингової групи А-95 Артем Куюн пояснив причини цього феномену.

За його словами, в Україні установка ГБО коштує відносно недорого, оскільки компоненти для нього часто імплементуються контрабандним шляхом. В Євросоюзі ж переобладнання автомобіля для використання газу може обійтися у кілька тисяч євро — в десятки разів дорожче, ніж в Україні.

У зв’язку з цим європейці частіше обирають автомобілі з вже встановленим ГБО, але навіть такі моделі не користуються великою популярністю. Це пов’язано з тим, що ціни на паливо в ЄС не є надто високими, якщо врахувати рівень доходів у регіоні. Крім того, використання автогазу має ряд недоліків, таких як зниження динаміки та підвищений знос двигуна, що відштовхує європейських водіїв від переходу на газ заради економії.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!