Tesla планує впровадження у свої авто нової технології, дозвіл на яку ще не отримано

Час читання: < 1 хв.
0
Tesla планує впровадження у свої авто нової технології, дозвіл на яку ще не отримано

Наразі компанія Tesla зайняла досить цікаву позицію, яку можна охарактеризувати як затишшя перед майбутніми подіями. В планах виробника кілька прем’єр, про які вже відомі деякі деталі. Зокрема, очікуються презентації оновлених Model Y та Juniper, а також потенційна поява Model 2, яка може стати доступним електромобілем Tesla.

Водночас Ілон Маск робить акцент на розвитку власної технології автономного водіння — Full Self Driving (FSD), яка поки що потребує доопрацювання певних аспектів. У жовтні компанія планує представити нове роботаксі, що отримає останні розробки Tesla в галузі автономного водіння. Ще однією інтригуючою новиною стало те, що система FSD буде доступна не лише в США, а й у Європі та Китаї.

Реклама

Представники Tesla повідомили в соціальних мережах, що активувати це програмне забезпечення з додатковими функціями автономного водіння можна буде на початку наступного року, за умови дозволу відповідних регуляторних органів. На цей час таких дозволів у Європі та Китаї ще немає.

До речі, функції FSD доступні за платною підпискою, вартістю близько 8000 доларів. Ілон Маск впевнений, що дозволи на використання цієї технології в обох регіонах будуть отримані до кінця року. Важливо зазначити, що система FSD не забезпечує повної автономії керування — відповідальність все одно залишається на водієві, незважаючи на те, що назва технології може натякати на інше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!