Канада введе мита на китайські електромобілі слідом за США та ЄС

Час читання: < 1 хв.
0
Канада введе мита на китайські електромобілі слідом за США та ЄС
Канада планує запровадити мита на електромобілі з Китаю з метою захисту вітчизняних виробників, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела. Очікується, що прем’єр-міністр Джастін Трюдо незабаром офіційно оголосить про це рішення.

Уряд Канади готовий зробити цей крок слідом за США та ЄС, усвідомлюючи можливість заходів у відповідь з боку Китаю.

Зокрема, йдеться про плани ввести 100% податок на імпорт електромобілів з Китаю, а також 25% мито на китайську сталь та алюміній.

Реклама

Ще в червні міністерка фінансів Христя Фріланд ініціювала публічні консультації щодо можливих заходів, які ускладнять продаж китайських електромобілів на канадському ринку.

За її словами, автомобільна промисловість стикається з «несумлінною конкуренцією», що виникає через державну політику Китаю, спрямовану на створення надлишкових потужностей, які підривають конкурентоспроможність канадського сектора електромобілів.

У липні Фріланд в інтерв’ю Bloomberg News заявила, що обговорення тарифів можуть стосуватися не лише електромобілів.

Імпорт китайських електромобілів до Канади зріс до $1,6 млрд у минулому році порівняно з менш ніж $72 млн у 2022 році. Кількість автомобілів, що надходять із Китаю до порту Ванкувера, суттєво зросла після того, як Tesla почала постачати туди Model Y зі свого заводу в Шанхаї.

Проте канадський уряд більше стурбований не Tesla, а потенційною загрозою з боку дешевих китайських автомобілів. У липні компанія BYD повідомила уряд Канади про намір вийти на канадський ринок.

Виробники сталі та алюмінію в Канаді також неодноразово закликали уряд обмежити імпорт із Китаю.

«Китай не дотримується правил. Уряд не повинен мати жодних ілюзій щодо цього», – заявила на початку серпня Кетрін Кобден, президентка і головна виконавча директорка Канадської асоціації виробників сталі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!