Концерн Volkswagen відмовляється від планів будівництва двох нових заводів

Час читання: < 1 хв.
0
Концерн Volkswagen відмовляється від планів будівництва двох нових заводів

Volkswagen переглядає свої плани щодо будівництва заводів з виробництва акумуляторів в Європі та Північній Америці через нещодавній спад на ринку електромобілів.

Технічний директор Volkswagen, Томас Шмальль, в інтерв’ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), зазначив: “Розширення заводів залежатиме від розвитку ринку електромобілів”.

Реклама

У 2021 році Volkswagen анонсував плани побудувати шість заводів з виробництва акумуляторів до 2030 року з річною потужністю 240 гігават-годин, щоб підтримати перехід на екологічно чистий транспорт.

На даний момент підрозділ PowerCo, відповідальний за виробництво акумуляторів у VW, вже розпочав будівництво двох заводів у Європі. Перший завод у Зальцгіттері, Німеччина, має запрацювати наступного року, а другий — в Іспанії — у 2026 році. Третій завод в Онтаріо, Канада, поки що перебуває на етапі підготовчих робіт.

Шмальль повідомив, що Volkswagen скорегував свої плани та зменшив кількість заводів, але один з них буде значних масштабів — в Онтаріо, Канада. “Ми плануємо виробляти до 170 гігават-годин на трьох заводах у Зальцгіттері, Валенсії та Онтаріо,” — заявив він.

Він також додав, що, якщо буде потрібно, Volkswagen може розширити потужності заводів у Валенсії та Онтаріо для досягнення початкової мети у 200 гігават-годин до 2030 року. Однак розширення заводу в Зальцгіттері може бути ускладнене через обмежений простір.

Крім того, Volkswagen планує розпочати виробництво твердотільних акумуляторів протягом цього десятиліття. Ці новітні батареї забезпечать електромобілям більший запас ходу та швидшу зарядку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!