Який штраф загрожує водіям за виїзд на смугу для автобусів

Час читання: < 1 хв.
0
Який штраф загрожує водіям за виїзд на смугу для автобусів

Згідно з частиною 3 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за неправильне використання смуг для громадського транспорту складає 680 гривень.

В умовах дорожніх заторів водії часто намагаються уникнути затримок, і одне з поширених порушень — виїзд на смуги, відведені для громадського транспорту. Однак таке порушення карається штрафами.

Реклама

Про це повідомляє Патрульна поліція Києва.

Чому не варто виїжджати на смуги для громадського транспорту

Смуги, призначені для автобусів, маршруток і велосипедистів, мають спеціальні знаки та розмітку. Знак 5.11 “Смуга для маршрутних транспортних засобів” позначає ці смуги. Якщо знак розташований праворуч від дороги, його дія поширюється на праву смугу руху.

Використання цих смуг іншими автомобілями створює проблеми для громадського транспорту і може призвести до штрафних санкцій.

Розміри штрафів за порушення

Згідно з частиною 3 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за порушення правил використання смуг для громадського транспорту складає 680 гривень. Патрульні інспектори активно контролюють дотримання цих норм, щоб запобігти порушенням та підтримувати порядок на дорогах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!