Головна Новини Німеччину заполонили непотрібні електрокари

Німеччину заполонили непотрібні електрокари

Час читання: < 1 хв.
0
Німеччину заполонили непотрібні електрокари

В Німеччині складські запаси електромобілів перевищили 100 тисяч одиниць, що створює труднощі для автовиробників з їх реалізацією. Проблема загострилася після скасування державних субсидій, що спричинило різке падіння продажів у 2024 році. У травні було зареєстровано лише 29 700 нових електромобілів, що на 31% менше, ніж у тому ж місяці минулого року.

Реклама

Криза викликана зниженням споживчої довіри та зростанням пропозиції автомобілів з ринку лізингу, що змушує дилерів знижувати ціни і погіршує їх фінансові результати. Хоча експорт електромобілів зріс на 58% у порівнянні з минулим роком, внутрішній попит залишається низьким, що уповільнює розвиток інфраструктури зарядних станцій.

Прогнозується, що до 2030 року потреба в зарядних станціях може бути нижчою від очікуваної, що може призвести до скорочення інвестицій і втрати робочих місць. Для подолання кризи експерти радять стабілізувати ринок та знижувати ціни на електромобілі, щоб зробити їх доступнішими для більшого числа споживачів, як це було зроблено в Китаї.

Відновлення довіри до електромобілів та розвиток доступної інфраструктури для зарядки є ключовими факторами для стимулювання продажів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.