До кінця року в Україні набудуть чинності 5 нововведень для водіїв

Час читання: 1 хв.
0
До кінця року в Україні набудуть чинності 5 нововведень для водіїв

У другій половині 2024 року МВС України планує впровадити кілька нових послуг для водіїв та важливі нововведення. Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий, одним із ключових нововведень стане оновлення тестових питань для теоретичних іспитів на отримання посвідчення водія. Планується додати понад 2000 нових питань. Крім цього, до кінця 2024 року буде оновлено базу питань для атестації спеціалістів.

Також очікуються зміни у сфері продажу вживаних автомобілів. Процес продажу авто через автосалони (Trade-In) стане простішим, а продавці будуть зобов’язані надавати дані про середньоринкову або оцінну вартість транспортного засобу при передачі його на комісійну торгівлю.

Ще однією важливою новацією стане можливість відновлення втраченого свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта) через онлайн-заявку з подальшою доставкою документа поштою. Також особи з інвалідністю зможуть подавати онлайн-заявки на переобладнання своїх автомобілів. На цей час ці послуги доступні лише в територіальних сервісних центрах МВС або через пошту.

У першій половині 2024 року вже було запроваджено низку корисних послуг, серед яких: доставка водійських посвідчень у 30 країн світу, автоматична перевірка відеозаписів іспитів на отримання водійських прав, можливість для юридичних осіб призначати належних користувачів транспортних засобів, а також нові можливості для гуманітарної допомоги — реєстрація автомобілів, виїзд за кордон та постановка їх на облік.

За час війни МВС України також реалізувало кілька важливих проєктів. Серед них: онлайн-бронювання номерних знаків, скасування обов’язкового експертного дослідження вживаних авто перед їхньою реєстрацією, можливість автосалонів реєструвати автомобілі, скасування обмеження кількості спроб складання іспитів та запровадження адміністративної відповідальності для екзаменаторів за порушення. Крім того, запроваджено можливість реєстрації та переоформлення автомобілів через мобільний додаток Дія.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!