Ремені безпеки автомобіля можуть приховувати неприємні секрети

Час читання: < 1 хв.
0
Ремені безпеки автомобіля можуть приховувати неприємні секрети

Не всі вживані автомобілі мають повну історію, що ускладнює їх покупку. Негативні дані про автомобілі можуть бути приховані або не потрапляти в спеціалізовані бази, що ведуть облік експлуатації. Це ускладнює виявлення інформації про участь машини в серйозних ДТП.

Огляд зовнішнього вигляду та лакофарбового покриття автомобіля часто допомагає виявити приховані пошкодження, але іноді корисною інформацією можуть бути навіть ремені безпеки. Існує два способи перевірки автомобіля на участь у ДТП за допомогою ременів безпеки.

Перший спосіб полягає в перевірці дати виготовлення ременя. На кожному ремені є виробнича бирка з інформацією про автовиробника, номер деталі і дату виготовлення. Якщо дата виготовлення ременя значно пізніша за дату виробництва автомобіля, це може бути тривожним сигналом. Наприклад, якщо автомобіль випущений у 2016 році, а дата на бирці ременя — 2019 рік, це може свідчити про те, що спрацьовували подушки безпеки і ремені були замінені.

Другий спосіб — перевірка переднатягувача ременя безпеки. Для цього потрібно витягти пас і потім відпустити його. Ремінь повинен автоматично повернутися на місце. Якщо ремінь залишається провисати, це може свідчити про те, що автомобіль потрапляв в аварію і переднатягувачі могли отримати пошкодження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!