Водіїв в Україні чекають нові обмеження та штрафи

Час читання: < 1 хв.
0
Водіїв в Україні чекають нові обмеження та штрафи

В Україні можуть впровадити нові обмежувальні заходи щодо використання транспортних засобів, які створюють надмірний шум у населених пунктах.

До Верховної Ради планують подати на розгляд новий законопроєкт, що передбачає заборону на експлуатацію транспорту, який спричиняє значне шумове забруднення.

Реклама

Це стосуватиметься, зокрема, автомобілів і мотоциклів із модифікованими вихлопними системами, що створюють надто гучний шум, порушуючи спокій мешканців і нагадуючи звуки ворожих дронів типу “Шахед”.

Відповідно до положень законопроєкту, водії, які порушуватимуть ці норми, можуть зіткнутися з жорсткими фінансовими санкціями. Штраф за перше порушення складатиме 8500 гривень, а у випадку повторного недотримання правил — 17000 гривень. Метою цих заходів є зниження рівня шуму в населених пунктах, підвищення комфорту життя громадян та забезпечення їхнього спокою.

Запропонований закон також спрямований на виховання у водіїв більш відповідального ставлення до дотримання правил дорожнього руху. Ці обмеження є частиною ширшого плану дій, який має на меті покращення екологічної ситуації в країні та створення більш комфортних умов для життя в міських зонах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!