Renault Express знімають з виробництва

Час читання: < 1 хв.
0
Renault Express знімають з виробництва

Renault Express невдовзі покине ринок, оскільки виробництво цієї комерційної моделі на заводі в Танжері (Марокко) припинили 7 липня.

Фургон та мінівен Renault Express мали непоганий попит: за першу половину 2024 року їх продажі в Європі зросли на 14,4% і сягнули 42 046 одиниць. Для порівняння, дорожчих Renault Kangoo продали 39 453 одиниць.

Реклама

Причиною відмови від цієї успішної моделі стала її невідповідність новим європейським стандартам безпеки. Нові автомобілі повинні бути обладнані адаптивним круїз-контролем, системами автоматичного гальмування, утримання в смузі руху, розпізнавання знаків та контролю втоми водія.

Renault Express збудований на застарілій платформі В0, яка не дозволяє встановити всі ці системи безпеки. Нове покоління поки не планується, і певний час її замінятиме комерційна вантажна версія Dacia Jogger.

Нагадаємо, що Renault Express представили в кінці 2020 року як заміну Dacia Dokker. Мінівен та фургон комплектували 1,2-літровим бензиновим турбомотором та 1,5-літровим турбодизелем. Наразі це найдешевша модель Renault на європейському ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!