Нововведення для водіїв в Україні: що потрібно знати про обов’язкову заміну прав

Час читання: < 1 хв.
0
Нововведення для водіїв в Україні: що потрібно знати про обов'язкову заміну прав

Законопроєкт №8082, ініційований прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем і підтриманий профільним парламентським комітетом, вносить значні зміни щодо термінів дії водійських посвідчень в Україні та умов їх поновлення.

Основні положення законопроєкту включають:

Реклама

Зменшення терміну дії водійських посвідчень: З 30 років до 10-15 років в залежності від категорії транспортних засобів.

Підтвердження кваліфікації після закінчення терміну: Після закінчення терміну дії водійських посвідчень водії повинні будуть проходити спеціальні тести, які включатимуть перевірку фізичного та психологічного стану.

Додаткові вимоги для водіїв з багатою історією порушень ПДР: Водіям, які мають значну кількість порушень ПДР, потрібно буде складати іспити з теорії та практики водіння для продовження дії своїх водійських прав.

Оновлення водійських прав для комерційних водіїв: Водії, які працюють у комерційному секторі, повинні будуть оновлювати свої водійські права кожні 5 років. Це вимагається Євросоюзом, з яким Україна інтегрується.

Ці ініціативи спрямовані на покращення безпеки дорожнього руху та забезпечення високих стандартів водійської кваліфікації відповідно до міжнародних норм. Водії в Україні мають готуватися до цих змін, які можуть набрати чинності після прийняття законопроєкту Верховною Радою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!