Новини

Україна розглядає зміни у порядку вилучення водійських посвідчень

Share

Згідно з законопроєктом №11365, зареєстрованим у Верховній Раді України 21 червня 2024 року, можуть бути внесені зміни до порядку вилучення водійських посвідчень в Україні. Основна мета цього законопроєкту полягає у вирішенні проблемних питань, пов’язаних із запровадженням інституту досудового розслідування кримінальних проступків (дізнання), який був введений з 1 липня 2020 року.

Однією з пропозицій законопроєкту є внесення змін до статті 148 Кримінального процесуального кодексу України, що стосується тимчасового обмеження у користуванні спеціальним правом та тимчасового вилучення документів, що засвідчують користування цим правом. Згідно із запропонованими змінами, право на тимчасове вилучення водійських посвідчень у законно затриманих осіб буде надаватися слідчим, дізнавачам, прокурорам та іншим уповноваженим посадовим особам у випадках, передбачених статтями 208 або 298-2 КПК України.

Це заходить у рамках запобігання кримінальному правопорушенню або для припинення інших порушень, а також для забезпечення безперешкодного проведення кримінального провадження. При цьому буде складено відповідний протокол про тимчасове вилучення посвідчення водія.

Окрім цього, з 16 липня 2024 року в Україні вступив в дію новий закон про мобілізацію та військовий облік, який передбачає можливість тимчасового обмеження у праві керування транспортними засобами для водіїв, які порушують правила мобілізації. За рішенням суду, їм можуть тимчасово обмежити право керування автомобілем, якщо вони не виконують вимоги щодо оновлення військово-облікових даних протягом 60 днів.

Також згідно з новим законом, українські автомобілісти під час перереєстрації транспортних засобів будуть перевірятися за Державним реєстром санкцій. Особи, які перебувають у цьому реєстрі, не матимуть можливості зареєструвати або перереєструвати свій автомобіль.

Таким чином, в Україні вводяться нові законодавчі норми, спрямовані на підтримку правопорядку та виконання закону у сфері дорожнього руху та військової мобілізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Ford випустить електрокар за 30 тисяч доларів

Ford планує випустити компактний електромобіль в 2027 році, заявив генеральний директор Джим Фарлі. За даними…

03.07.2024

Tesla усунула черговий головний біль власників Cybertruck

Останнє оновлення програмного забезпечення для Tesla Cybertruck до версії 2024.20.7 внесло значні покращення у зарядні…

03.07.2024

Обов’язкове включення фар вдень: чому це важливо та як карають

У цьому літі українські водії, що виїжджають за межі міста, повинні увімкнути фари навіть удень.…

03.07.2024

Найбезпечніші автомобілі 2024: які моделі лідирують у сфері безпеки

Для того, щоб отримати нагороду Top Safety Pick+ від Страхового інституту безпеки дорожнього руху (IIHS),…

03.07.2024

Новий кросовер бренду Peugeot отримає скромний двигун

Запуск оновленої моделі Peugeot 2008 на 2025 рік стає значимою подією, особливо для Південної Америки,…

03.07.2024

Дослідження доводить: електромобілі вигідніші за класичні авто

Багато скептиків стверджують, що електромобілі часто потребують заміни батарей. Проте статистика свідчить про протилежне: лише…

03.07.2024