В Україні готуються до змін у цінах на бензин і дизельне паливо: що очікує на водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні готуються до змін у цінах на бензин і дизельне паливо: що очікує на водіїв

За даними OBOZ.ua, нафтопродукти, зокрема бензин та дизельне паливо, можуть подорожчати в Україні у разі подальшого зростання їх цін на зовнішньому ринку. За інформацією з enkorr, оператори ринку можуть встановити вищі ціни, щоб зберегти свою маржинальність.

Аналітики попереджають, що якщо міжнародні ціни на нафтопродукти продовжать зростати, то оператори в Україні ймовірно почнуть поступово підвищувати ціни на бензин та дизель. Це буде спрямовано на збереження їхньої прибутковості.

Наразі ситуація залишається під контролем, але подальші зміни на міжнародних ринках можуть вплинути на цінову політику в Україні.

Вони пояснили: через здорожчання дизеля на зовнішньому ринку середня гуртова ціна на цей ресурс у країні зросла на 0,59 грн/л – до 45,14 грн/л. Водночас через зростання європейських котирувань вартість бензину збільшилася на 0,36 грн/л, до 47,34 грн/л.

Проте протягом тижня (17-24 червня) більшість українських мереж АЗС не переглядали ціни на пальне. За цей час бензин А-95 здорожчав на 9 коп./л – до середніх 56,52 грн/л. А вартість дизеля залишилася на колишньому рівні 52,61 грн/л.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!