Названо найпопулярніші імпортовані в Україну авто віком до п’яти років

Час читання: < 1 хв.
0

Минулого місяця українці активно купували вживані легкові автомобілі віком до п’яти років, імпортовані з-за кордону. За даними Укравтопрому, таких авто було придбано 5,5 тисяч. Це складає майже 29% від загальної кількості 19,3 тисячі вживаних легкових авто, які пройшли першу реєстрацію в Україні у травні.

Серед імпортованих легковиків віком до п’яти років найбільшу частку складали бензинові автомобілі, які становили 42% від усіх покупок в цьому сегменті. На другому місці знаходилися електромобілі, що займали 37% ринку, тоді як дизельні авто становили лише 9%. Гібридні автомобілі мали частку 8%, а авто з газовим обладнанням (ГБО) складали 4%.

У сегменті вживаних авто віком до п’яти років найбільшим попитом користувалися моделі Tesla. Лідерами стали Tesla Model Y, продані в кількості 335 одиниць, та Tesla Model 3 з 319 проданими авто. Це свідчить про зростаючу популярність електромобілів серед українських покупців.

Також до списку найпопулярніших моделей в цьому сегменті включилися Nissan Rogue (193 одиниці) та Mazda CX5 (192 одиниці). Великий попит виявили також Hyundai Kona (188 одиниць), Volkswagen Tiguan (162 одиниці) та Volkswagen Golf (140 одиниць).

Десятку лідерів доповнили Audi Q5 з продажем 128 одиниць, Nissan Leaf з 127 проданими авто та Jeep Cherokee з 111 одиницями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!