Головна Новини Автовиробників змусили відмовитися від використання хрому

Автовиробників змусили відмовитися від використання хрому

Час читання: < 1 хв.
0
Автовиробників змусили відмовитися від використання хрому

Stellantis оголосила про припинення використання хрому з екологічних та працівничих міркувань у виробництві металевого оздоблення. У нещодавньому інтерв’ю CNN голова відділу дизайну Ральф Жіль пояснив, що шестивалентний хром, використовуваний у процесі хромування, вважається канцерогеном і одним з потужних токсичних забруднювачів повітря, згідно з Каліфорнійською радою з повітряних ресурсів (CARB).

Хоча самі хромовані деталі не є небезпечними, процес хромування може призвести до викиду шестивалентного хрому у повітря або підвищити ризик для працівників. Існують методи мінімізації цього впливу, і галузь вже досягла значного зменшення викидів шестивалентного хрому з 1995 року.

З метою заміщення хрому Stellantis розглядає різні альтернативи. Наприклад, електричний позашляховик Jeep Wagoneer S буде мати затемнене оздоблення замість хрому. Цей підхід також буде застосований до інших майбутніх моделей компанії. Перша версія Wagoneer S Launch Edition вже показала, що затемнене оздоблення є однією з можливих альтернатив хрому. Ральф Жіль зауважив, що зросла популярність таких пакетів оформлення з темним зовнішнім оздобленням.

Крім того, контрастні матеріали з матовою обробкою, такі як сатинована сталь, або оздоблення в інших кольорах, таких як бронзовий, сріблястий або графітовий, також розглядаються як привабливі варіанти заміщення хрому.

Volkswagen Group також планує скоротити використання хрому, замінюючи його не лише іншими матеріалами, а й світлом. Нові моделі VW оснащені емблемами, що світяться, які буквально затьмарюють хром.

Марка Mini, що належить BMW Group, також відмовилася від хрому у своїх останніх моделях як для екстер’єру, так і для інтер’єру автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.