Китай вперше випередив США за обсягом продажів автомобілів у світі

Час читання: < 1 хв.
0
Китай вперше випередив США за обсягом продажів автомобілів у світі

Китай уперше продав більше автомобілів, ніж США. Минулого року китайські виробники реалізували 13,4 мільйона машин, а американські – 11,9 мільйона, підрахували аналітики агентства Jato Dynamics. Виходить, китайці вперше в історії оминули американців на світовому авторинку. Перше місце все ще впевнено утримують японські компанії, які за минулий рік продали 23,6 мільйона машин.

Незважаючи на те, що Китай вирвався вперед, автомобілем, що найбільше продавався, став американський електрокар Tesla Model Y. Його за минулий рік купили 1,2 мільйона людей, що на 64 відсотки більше, ніж роком раніше. Друге та третє місця посіли японські Toyota RAV4 (1,1 мільйона штук) та Honda CR-V (846 тисяч).

Далі місця розподілені між «японцями» і «американцями» до 12 рядка, де розташувався найпопулярніший китайський автомобіль — седан BYD Qin. Його купили 473 тисячі людей.

У Jato відзначають, що успіхи китайських виробників обумовлені дешевизною машин: через це фокус покупців зміщується в їхній бік. Також впливає активне розширення географії продажу.

При цьому багато країн все більш насторожено ставляться до швидкого розширення присутності китайців і вживають заходів для захисту свого автопрому. Європа збирається запровадити нові жорсткі мита на ввезення китайських електрокарів, а США навесні оголосили про 100-відсоткові мита. Нещодавно до них приєдналася і Туреччина , яка анонсувала мита у розмірі 40 відсотків від ціни автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!