Два культових спорткара Porsche припинять випуск у 2025 році

Час читання: < 1 хв.
0
Два культових спорткара Porsche припинять випуск у 2025 році

2023 був наповнений очікуваннями для фанатів Porsche, коли топ-менеджер компанії, доктор Міхаель Штайнер, оголосив про плани «зберегти одночасно обидві [моделі]» — нинішні 718 Cayman і Boxster (кодова назва 982) з двигунами внутрішнього згоряння та їх електричні 983). Штайнер зазначив, що ринкові умови відіграють важливу роль у цьому рішенні, але не стануть визначальним чинником.

Однак, судячи з інформації, рішення було прийняте, яке воно не порадує тих, хто віддає перевагу реву справжнього потужного ДВЗ. У повідомленні Зеріна Дубе у соціальних мережах йдеться, що «кінець виробництва всіх моделей 982 запланований на жовтень 2025 року».

Електричні версії моделей 718 Cayman та Boxster повинні стати на конвеєр наступного року. Торік Porsche оголосила про глибоку реконструкцію свого складального цеху в Цуффенхаузені, підтвердивши, що екологічно чисті 718 збиратимуться на тій же лінії, що й бензинові спортивні автомобілі, чому сприяла так звана система Flexiline. Вона дозволяє легко перемикатися між виробництвом електромобілів та моделей з ДВЗ, адаптуючись до ринкових умов.

Моделі Boxster та Cayman вже зникли з ринку Європи, але не через викиди. Porsche заявила, що оновлення моделей 982 для відповідності останнім законам ЄС щодо кібербезпеки виявилося б занадто дорогим, тому компанія припинила їх продаж. З тієї ж причини раніше закінчився випуск Macan з ДВС, який був замінений повністю електричною альтернативою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!