Mercedes стане китайським: німці вирішили скористатися сучасними технологіями з Китаю

Час читання: < 1 хв.
0
Mercedes стане китайським: німці вирішили скористатися сучасними технологіями з Китаю

Mercedes-Benz збільшує активність у розробці систем автономного керування, залучаючи китайських постачальників. Співпраця з китайським стартапом Momenta є важливим кроком у цьому напрямку. Вони повністю оснастили електричний CLA інтелектуальною системою водіння, що допоможе у міській навігації. Початок серійного виробництва електромобіля заплановано на квітень 2025 року.

За даними порталу 36Kr , використання технології від Momenta стане першим випадком, коли Mercedes-Benz застосував рішення від китайського постачальника. Новий CLA буде першою моделлю компанії, що пропонує можливості автоматичного керування в міських умовах, що підтримуються чіпом Nvidia Orin X для автономних функцій та систем ADAS.

Momenta, заснована у 2016 році у Сучжоу, вже зарекомендувала себе на ринку інтелектуального водіння та привернула увагу Mercedes-Benz, який інвестував у стартап з 2017 року. Китайський ринок інтелектуального водіння, де є такі конкуренти, як Huawei, Nio, Xpeng і Xiaomi, відрізняється високою конкуренцією. Mercedes-Benz прагне скоротити відставання у цьому сегменті, пропонуючи новий CLA молодій та технічно обізнаній аудиторії.

Крім того, компанія планує розробити в Китаї три лінійки продуктів із підтримкою високорівневих інтелектуальних функцій водіння. Це крок важливий для Mercedes-Benz, оскільки китайський ринок становить значну частину його продажів, а місцеві акціонери, включаючи засновника Geely Лі Шуфу та державну компанію Beijing Auto, мають значну частку в компанії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!