Новини

Опубліковано нові дані про безпеку автопілота Tesla

Share

Обговорення безпеки Tesla викликають багато суперечок, і в цьому частково винні брак даних та реальна ситуація. Тепер, після більш ніж року з моменту останнього звіту за четвертий квартал 2022 року, Tesla опублікувала свої останні дані про безпеку, включаючи статистику власників, які активували Autopilot.

На перший погляд, дані виглядають позитивно для автовиробника, але глибший аналіз, проведений експертами розповість більше.

Перед тим як заглибитись, важливо відзначити, що Autopilot включає круїз-контроль та програмне забезпечення, призначене для допомоги водіям у утриманні автомобіля у смузі руху. Крім того, представлені дані, схоже, не включають користувачів з функцією Full Self-Driving (FSD), яка є більш сучасною версією Autopilot.

Дані взяті із внутрішньої документації Tesla. Хоча це викликає побоювання щодо можливої ​​упередженості, варто зазначити, що більшість брендів взагалі не публікують такі дані. Tesla стверджує, що водії та пасажири їхніх автомобілів перебувають у більшій безпеці, ніж у середньому по галузі.

У першому кварталі ми зафіксували одну аварію на кожні 12,28 мільйона кілометрів, пройдених з використанням технології Autopilot. Для водіїв, які не використовували технології Autopilot, ми зафіксували одну аварію на кожні 1,54 мільйона кілометрів. Для порівняння, останні доступні дані від NHTSA та FHWA (за 2022 рік) показують, що у Сполучених Штатах відбувається одна автомобільна аварія приблизно на кожні 1,08 мільйона кілометрів», – зазначили у компанії.

Tesla заявляє, що відносить до аварії на Autopilot навіть ті випадки, коли система була деактивована протягом п’яти секунд до аварії. Також не враховується вина водіїв інших транспортних засобів, тому кілька аварій (понад 35 відсотків) було віднесено навіть у тих випадках, коли автомобіль Tesla був вдарений ззаду. Проте й інші аспекти.

Слід зазначити, що кількість кілометрів між аваріями не є ідеальним безпековим показником. Наприклад, дані, які Tesla наводить як середній національний показник для інших автомобілів, включають кілометри на всіх типах доріг. Водії Tesla найчастіше включають Autopilot на автомагістралях, де дорожні умови та трафік зазвичай більш передбачувані. Ці дані також не дають уявлення про те, як працює система Full Self-Driving (FSD).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

Peugeot показав свій новий електромобіль напередодні презентації

Peugeot 408 отримає електричну версію, яку офіційно представлять 2 жовтня, а публічний дебют відбудеться на…

28.09.2024

Свіжі зображення та чутки про бюджетну модель Model 2

Ілон Маск натякав на бажання випустити доступний електромобіль Tesla, і чутки про Model 2 залишаються…

28.09.2024

Toyota випускає двигуни, які можуть проїхати до мільйона кілометрів

Автомобілі Toyota здобули репутацію надійних завдяки двигунам, які практично не ламаються і не потребують серйозного…

28.09.2024

Гібридний BMW X5 помічений на дорожніх випробуваннях (фото)

Розробка нового покоління BMW X5 2026 продовжується, про що свідчать регулярні появи шпигунських знімків в…

28.09.2024

Топ-9 найнадійніших автомобілів усіх часів

Кожного року авторитетні організації та журналісти проводять дослідження, щоб визначити найнадійніші автомобілі, які здатні пройти…

28.09.2024

Tesla втратила статус найпопулярнішого авто в Європі: ось хто став новим лідером

Dacia Sandero став найпопулярнішим автомобілем на європейському ринку за результатами серпня 2024 року, про що…

28.09.2024