Влада готує нову кампанію для водіїв

1
1906

У Міністерстві інфраструктури презентували соціальну кампанію з безпеки дорожнього руху з акцентом на контролі швидкості «Не жени, Україно!». Кампанія буде проводитися в Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Харківській, Хмельницькій, Херсонській областях, а також в Києві та Одесі. Про це повідомляє Мінінфраструктури.

У презентації проекту взяв участь міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Ми хочемо привернути увагу учасників дорожнього руху до проблеми перевищення швидкості. Адже саме швидкість є одним з основних факторів ризику, який сприяє підвищенню кількості дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками. Люди повинні знати, що перевищення швидкості має наслідки для всіх – водіїв, пасажирів, пішоходів і велосипедистів. Життя людей в їх власних руках», – підкреслив Омелян.

Ініціатори проекту хочуть таким чином змусити українців зменшити швидкість на дорогах.

«Ми вирішили зосередитися в нашій першій інформаційній кампанії на питанні швидкості, як основний чинник смертності на автодорогах. І нове обмеження швидкості 50 км/год замість 60 км/год дасть великий позитивний ефект і збереже багато життів, якщо учасники руху будуть чесно дотримуватися цього швидкісного режиму», – пояснив в ході презентації керівник проекту «Національна кампанія з підвищення обізнаності громадян» Ерік Хойруп.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!