У США побільшає електромобілів, які можна купити з держпідтримкою

0
65
У США побільшає електромобілів, які можна купити з держпідтримкою

Міністерство фінансів та Податкове управління США скоригували перелік вимог до виробників електромобілів, які розраховують продавати їх із держпідтримкою. Як пише Electrek, тепер у країні стане більше електричних моделей, при купівлі яких американці зможуть отримати податкове вирахування до 7500 доларів. Водночас міра ця тимчасова: влада вирішила дати національним компаніям кілька років на розбудову ланцюжків поставок.

Програму податкових пільг перезапустили у США ще на початку минулого року, але продовжують періодично доопрацьовувати. Тоді з неї прибрали низку пунктів, включаючи ліміт 200 000 електромобілів на одного виробника, але додали нові.

Зокрема, окрім складання самої машини в США, у 2023 році її батарея повинна була мати на 50% американське походження (за вартістю), а 40% критично важливих компонентів, з яких вона виготовлена, мають бути отримані у США чи одній із країн, що входять до угоди про вільну торгівлю. У 2024 році планові показники збільшили до 60 і 50% відповідно і заклали план поступово нарощувати їх і надалі.

Водночас американські виробники не завжди можуть відстежити походження окремих компонентів акумуляторних елементів або оперативно знайти іншого постачальника. Тому влада вирішила до 2027 року запровадити послаблення щодо низки позицій, включаючи графіт, солі для електролітів та різні домішки.

До останніх поправок лише на 22 зі 104 електричних моделей, офіційно представлених на ринку США, поширювалася податкова знижка. Це легкові автомобілі вартістю до 55 тисяч доларів, а також кросовери та позашляховики не дорожчі за 80 тисяч доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!