Tesla Model Y отримає більш розкішного суперника у 2026 році

0
101
Tesla Model Y отримає більш розкішного суперника у 2026 році

Генеральний директор Lucid, Пітер Роулінсон, підтвердив під час конференції, що компанія розробляє новий проект. До кінця 2026 року розпочнеться виробництво повністю електричного SUV середнього розміру на заводі AMP-2. Особливо примітною є його початкова ціна, яка, за словами Роулінсона, становитиме менше ніж 50 000 доларів. Цей автомобіль може вивести Lucid на ринок масових машин.

На даний момент у виробника електромобілів багато планів. Компанія щойно завершила не найвдаліший квартал і планує виготовити всього 9 000 автомобілів цього року. Водночас автовиробник готується до запуску виробництва свого першого кросовера – повністю електричної моделі Gravity у четвертому кварталі. Крім цього, готується запуск третьої моделі приблизно за два роки.

Lucid поки не розкрила подробиць, тому нам доведеться дочекатися інформації про назву та специфікації, але вже відомий загальний план. По-перше, автомобіль буде побудований на новій платформі середнього розміру, яка принаймні теоретично може підтримувати більше однієї моделі. По-друге, це буде масовий продукт, який конкуруватиме з такими моделями, як Tesla Model Y Performance та Cadillac Lyriq. По-третє, його стартова ціна становитиме «приблизно 48 000 доларів», і він «випуститься за графіком наприкінці 2026 року».

Слід зазначити, що Lucid повідомляє про початок виробництва цієї платформи середнього розміру в Саудівській Аравії. Їхній завод AMP-2 вже готується до виробництва. Важливо також відзначити, що якщо автомобіль буде збиратися там, він не матиме права на податкові пільги для електромобілів, які пропонуються в США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!