Новини

В Європі впроваджують новий дорожній знак

Share

Інформаційний знак у формі білого ромба на синьому тлі не позначає смугу для автомобілів Renault. Він вказує на смугу для спільного користування. У Франції за її недотримання накладається штраф у розмірі 135 євро.

Смуга, позначена ромбом, зазвичай знаходиться ліворуч. Поки що цей знак доступний лише у Франції і був протестований у Ліоні, Греноблі та Страсбурзі з 2020 року. Ромб позначає смугу для транспортних засобів, що перевозять щонайменше двох осіб, включаючи громадський транспорт, таксі та водіїв (іноді з додатковою пояснювальною стрілкою). Це називається спільним використанням.

Таким чином, якщо на смузі стоїть такий знак, комерційним або муніципальним транспортним засобам немає чого робити на цій частині дороги. Вони також не можуть їхати туди, якщо в машині лише один водій.

Громадський транспорт, таксі та автомобілі з “наднизьким рівнем викидів”, тобто з наклейкою Crit’Air, можуть проїжджати. Це, звичайно, включає електромобілі, навіть якщо вони мають лише одного водія.

Такі знаки зазвичай відображаються на електронних табло. Залежно від ситуації моніторингу дорожнього руху, диспетчер може увімкнути або вимкнути активність. Наприклад, на дорозі між Ліоном і Сент-Етьєном встановлюється час активності. Автомагістраль A7, на південь від передмістя Ліона, є головною транспортною артерією, якою щодня проїжджає понад 100 000 автомобілів.

Щоб уникнути проблем із заторами на ній, робота світлофорів регулюється як у південному, так і в північному напрямку, особливо в ранкові та вечірні години пік. Ця ранкова резервна смуга працює з 07:00 до 09:30 з понеділка по п’ятницю. Період роботи позначений світловим символом з білим ромбом і стрілкою під знаком. Так само вона працює в годину пік після закінчення робочого дня.

Мета знаку – заохотити використання електромобілів і громадського транспорту для уникнення перешкод при обгонах і виїздах, а також зменшити забруднення навколишнього середовища. Досі цей знак існував лише у Франції.

Не всі європейці розуміли його значення. А водії, які виїжджали на спеціальну смугу без вищезгаданої причини, спонсорувалися французькою національною скарбницею.

Практика використання таких дорожніх знаків на багатосмугових дорогах виявилася успішною. Багато національних урядів зараз починають вивчати цей досвід, і, можливо, в недалекому майбутньому всі напрямки до курортів заповняться новими інформативними, а іноді і імперативними знаками з синіми прямокутниками або білими ромбами по колу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024

Представлений CyberTrailer із сонячними панелями для пікапа Tesla Cybertruck

Living Vehicle представила новий CyberTrailer – розкішний причіп із сонячними панелями, створений для власників Tesla…

18.05.2024

Знайдено всі переваги та недоліки кросовера Hyundai Mufasa

Експерт вирішив протестувати новий кросовер Hyundai Mufasa та поділитися своїми враженнями про його характеристики. Дана…

18.05.2024

Tesla піднімає ціни на Model 3 Performance, незважаючи на затримки постачання

Tesla представила оновлену Model 3 Performance 23 квітня, викликавши велику цікавість. Електромобіль отримав більше потужності, кращу ефективність та…

18.05.2024