У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

0
1278

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка зобов’яже громадян у разі продажу машини комісійному майданчику надавати інформацію про вартість такого авто, йдеться у постанові уряду.

Документ Кабінету міністрів “Про внесення змін до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери щодо врегулювання процедури комісійної торгівлі транспортними засобами” опублікувало Міністерство внутрішніх справ.

Так, постанова передбачає, що фізична особа, яка передає транспортний засіб на продаж, буде зобов’язана надати відомості про середньоринкову або оцінну вартість, визначену за законом. Який саме варіант вибрати, вирішує сама фізособа.

При цьому комісійним майданчикам з торгівлі авто заборонять приймати машини без документів, які б підтверджували вартість транспортного засобу. Винятком можуть стати лише ті випадки, коли прибуток від продажу такого авто не оподатковується.

Як зазначають автори документа в записці пояснення, проект покликаний усунути недосконалість законодавства. Зараз у юридичних нормах існує лазівка, яка дозволяє продавати авто до “комісійок” без вказівки вартості, що призводить до недоотримання державою податків. Саме цю лазівку хочуть закрити.

Важливо розуміти, нові правила ще не затверджені. Проект лише готують до винесення на розгляд уряду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.