Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

0
200

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх випуску вимагає великих енергетичних витрат, порівнянних з виготовленням авто на бензині або дизелі. Велику екологічну проблему становить видобуток літію, який потрібний для акумуляторів, особливо в країнах Південної Америки, де це призводить до руйнування місцевих екосистем та конфліктів за водні ресурси.

Експерт також порушує питання про вплив на навколишнє середовище кобальту, видобуток якого зосереджено в Конго і часто проходить із порушеннями норм безпеки, що шкодить природі та здоров’ю робітників. Він наголошує на необхідності вдосконалення технологій з переробки відпрацьованих акумуляторів для того, щоб зменшити їх вплив на екологію після завершення експлуатаційного періоду.

Крім того, незважаючи на високу енергоефективність електрокарів, більша частина електроенергії для їх заряджання все ще виробляється на теплових електростанціях, що призводить до шкідливих викидів, не на дорогах, а на електростанціях.

Також наголошується, що вирішення екологічних проблем, пов’язаних з електромобілями, потребує глобальних зусиль, включаючи розвиток інфраструктури для переходу до електротранспорту та стимулювання використання відновлюваних джерел енергії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!