Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

0
39

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в Міжнародному енергетичному агентстві (МЕА).

Повідомляється, що у 2023 році було продано 14 мільйонів електромобілів. Агентство прогнозує, що цього року один із кожних п’яти проданих транспортних засобів буде електричним. Примітно, що близько 10 мільйонів електромобілів буде вироблено в Китаї.

У першому кварталі 2024 року продаж електрокарів збільшився на 25% порівняно з тим же періодом попереднього року. Проте частка електромобілів загалом продажу автомобілів різниться залежно від регіону: США кожен п’ятий куплений автомобіль є електромобілем, у Європі — кожен четвертий, а Китаї електромобілі становлять половину всіх продажів.

Прогнозується, що збільшення інтересу до екологічно чистих транспортних засобів призведе до зниження попиту на нафту. Якщо держави дотримуватимуться встановлених кліматичних цілей, до 2030 року попит на нафту може скоротитися приблизно на шість мільйонів барелів на добу, а до 2035 року — на 11 мільйонів барелів, що становитиме близько десяти відсотків від поточного рівня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!