Китай прогнозує посилення цінової війни на ринку електромобілів

0
286

Державний планувальник Китаю очікує посилення цінової війни між автовиробниками електромобілів і гібридів, що підключаються, цього року через перенасичення поставок, серед інших проблем, йдеться в заяві урядового органу.

Національна комісія з розвитку та реформ (NDRC) очікує, що цього року буде випущено понад 110 моделей нових енергетичних автомобілів серед 150 нових автомобілів, що посилить конкуренцію.

NDRC також підрахував, що ринковий попит на автомобілі з новими джерелами енергії, включаючи електромобілі та гібриди, що підключаються, зросте цього року на 2,1 мільйона одиниць, але  BYD , Aito і  Li  Auto , три провідні бренди NEV , планували збільшити поставки на 2, 3 мільйони одиниць на 2024 рік, що сигналізує про надлишок пропозиції.

Падіння вартості акумуляторів та ефект масштабу стануть двома іншими основними причинами зниження цін на  NEV , яке цього року варіюватиметься від 5% до 10% у південному місті Шеньчжень, мегаполісі з високим рівнем впровадження електромобілів.

За даними NDRC , лідирували в зниженні цін автомобілі BYD і  Denza : ціни на п’ять моделей у квітні знизилися на 7,15-9,7% порівняно з цінами на початку року. Li Auto знизила ціни на чотири свої моделі слідом за діями Tesla та  BYD , повідомляє Reuters .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!