Головна Новини Не поспішайте платити: в Україні скасовують штрафи для водіїв

Не поспішайте платити: в Україні скасовують штрафи для водіїв

0
780

Останнім часом в Україні зросла кількість оскаржень штрафів за порушення правил паркування. Багато водіїв, які отримали такі стягнення, поспішають їх погасити, але юристи попереджають, що деякі з цих штрафів можуть бути незаконними, пише SUV News.

Згідно з українським законодавством, за неправильне паркування у заборонених місцях передбачений штраф у розмірі 340 гривень. Якщо транспортний засіб, залишений у недозволеному місці, перешкоджає руху інших автомобілів, сума штрафу може зрости до 1445 гривень.

Важливо розуміти, що для притягнення водія до відповідальності за неправильне паркування, інспектор повинен мати конкретні докази. Наприклад, він має зафіксувати, що ваш автомобіль перебував у забороненому для паркування місці понад 5 хвилин. Також важливо, щоб поліцейський міг довести, що ви не зупинялися в даному місці для посадки або висадки пасажирів, завантаження або вивантаження вантажів.

Якщо у поліції немає достатніх доказів порушення, водій має право оскаржувати штраф у суді. Проте, якщо ви сплатите штраф, це означатиме автоматичне визнання провини і позбавлення права на подальше оскарження покарання.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.