Volkswagen та Renault створюють бюджетний електромобіль вартістю $20 000

0
320

Volkswagen та Renault ведуть переговори про спільну боротьбу з ціновим тиском на ринку. Вони хочуть створити недорогий електрокар, повідомляють знайомі із ситуацією джерела. Обидві компанії цього не коментували, але й не заперечували.

Автовиробники вже повністю анонсували електричні малолітражні автомобілі. Renault робить ставку на ретро-футуристичних наступників класичних моделей R4 та R5. VW працює над ID 3. У 2020 році було випущено електрокар ID 2 у результаті співпраці з китайськими партнерами. Audi також планує випустити недорогий електромобіль.

Renault вже пропонує автомобіль Dacia Spring Electric за ціною меншою за $20 000. Однак з акумулятором ємністю 26,8 кіловат-година він проїжджає всього 225 кілометрів. Акумулятор є найдорожчим компонентом машини. 

Tesla також працює над бюджетною моделлю. VW та Renault співпрацюють задля зниження витрат за рахунок масштабу виробництва. Невідомо, як це приймуть шанувальники брендів. Співпраця Mercedes та Renault у сфері електротехніки була зустрінута неоднозначною реакцією.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!