Audi не уповільнить плани з випуску електрокарів, скорочуючи ДВЗ до 2033 року

0
17

 Audi випустить свої нові моделі з ДВС в 2026 році. Бренд уточнює, що електрифікація – єдиний спосіб відповідати стандартам викидів.

 Глава Audi Гернот Делльнер заявив, що німецький виробник не змінюватиме свої плани з електрифікації, незважаючи на скептицизм, що росте, на ринку. Audi, як і раніше, вважає, що з 2026 року відбудеться значне скорочення продажів моделей з ДВС.

 Делльнер зайняв вищу посаду в Audi минулого року. Йому доручили повернути фірму на передові позиції галузі. Його першим завданням було зрівняти продуктову стратегію, спершу зосередивши увагу на двох моделях, заснованих на платформі PPE. Потім фірма переключить фокус на запуск понад 20 нових моделей у 2024 та 2025 роках, а потім прийме «цілеспрямований та менш складний цільовий портфель до 2030 року».

У розмові з Auto News Делльнер зазначив, що Audi, як і раніше, планує припинити продаж двигунів внутрішнього згоряння в Європі та Північній Америці до 2033 року. 

Делльнер також повідомив, що Audi приступила до стандартизації компонентів і поступово залишить сегмент автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. «Значне скорочення обсягів продажів двигунів внутрішнього згоряння» очікується вже 2026 року, сказав він, а це означає, що продовжувати виробництво таких автомобілів більше не буде економічно доцільним.

 У своєму інтерв’ю Делльнер додав, що навіть якщо Дональд Трамп переможе на президентських виборах у США цього року і якщо праві популісти переможуть у Європейському парламенті, електромобільність залишиться єдиним способом задовольнити вимоги щодо викидів CO2 та викидів вихлопних газів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!