У МВС розповіли, скільки камер відеомоніторингу наразі працює в Україні

0
56

Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко запевнив, що система відеоспостереження захищена від зовнішнього втручання, в тому числі з боку ворогів.

На сьогоднішній день в Україні впроваджено різні системи відеоспостереження як на місцевому, так і на регіональному рівні. Камери відеоспостереження також інтегровані на центральному рівні в Інтегровану платформу Національної поліції, яка наразі охоплює дев’ять областей і продовжує розширюватися.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, про це в інтерв’ю українським ЗМІ заявив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко.

“Що стосується реагування, то камери відеоспостереження дозволяють нам оперативно відстежувати пересування транспортних засобів і підозрілих громадян, а також осіб, які перебувають у розшуку”, – сказав заступник міністра.

За словами заступника міністра, на сьогоднішній день існують інтелектуальні камери, які можуть збирати риси обличчя і дивитися, чи не збігаються вони з громадянами, які перебувають у розшуку.

“Ми одразу ж інформуємо співробітників поліції, які займаються розшуком людей”, – пояснив заступник міністра.

Він також повідомив, що наразі в Україні, без урахування тимчасово окупованих територій, налічується близько 40 тисяч камер спостереження. “А це приблизно третина від необхідної кількості”, – зазначив заступник директора департаменту МВС.

Водночас Леонід Тимченко зазначив, що коли йдеться про кількість відеокамер, необхідних для забезпечення “нашої безпеки”, то такої кількості не існує.

Леонід Тимченко запевнив, що система відеоспостереження захищена від зовнішнього втручання, у тому числі з боку ворога.

Водночас, на українських дорогах працює понад 250 камер, які фіксують порушення правил дорожнього руху.

“До кінця першого півріччя цього року будуть встановлені ще камери, які вже закуплені. Загалом буде більше 300 камер”, – додав заступник міністра.

Заступник міністра стверджує, що навіть цієї кількості недостатньо.

“Скільки нам потрібно? Ми говоримо про порятунок людських життів, тому нам потрібно більше”, – наголосив заступник міністра Леонід Тимченко.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.