Ford F-150 Lightning наступного покоління отримає нову назву

0
89

Як повідомляє Сarscoops, «блакитний овал» вже задумався про нове покоління електричного пікапа, який є на ринку з 2021 року. На старті продажів модель викликала ажіотаж, проте потім попит на неї почав падати, і це призвело до того, що автовиробнику довелося значно зменшити обсяги випуску. Очевидно, через це Ford і поспішає з розробкою наступного покоління: майбутній пікап «переїде» на іншу платформу і відмовиться від приставки Lightning у назві.

За словами фінансового директора Ford Джона Лоулера, на якого посилається видання, Lightning для електричної версії F-150 не підтверджено. Модель буде іменуватися або просто F-150, або матиме нову назву. Що стосується платформи, то Ford розробляє одразу дві модульні архітектури для «зеленого» підрозділу Model e – проект курирує виходець із Tesla Дуг Філдс, який свого часу відповідав за запуск Model 3.

Очікується, що зміна платформи дозволить знизити витрати на виробництво і, як наслідок, кінцеву ціну для споживача. Поки що ж F-150 Lightning продається в США за ціною від 49 995 доларів.

Раніше стало відомо, що в 2024 році завод Rouge Electric Vehicle Center в Дірборні, де виробляють F-150 Lightning, випускатиме 1,6 тисяч пікапів на тиждень замість запланованих 3,3 тисячі. У компанії не виключили і подальше коригування обсягів випуску «залежно від споживчого попиту».

Слід зазначити, що складання моделі організовано нестандартно: на підприємстві немає складальної лінії в її традиційному розумінні, замість неї використовуються безпілотні транспортні платформи, які возять машини від однієї складальної ділянки до іншої. На будівництво заводу в заводі Ford витратив 950 мільйонів доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!