Taycan може загорітися. Porsche просить власників бути пильними

0
74

Porsche Cars North America прийняла рішення про подвійне відкликання автомобіля Taycan, який не викидає в атмосферу жодних шкідливих речовин. В рамках кампанії з безпеки відкликаються 606 та 749 автомобілів. Причиною є акумуляторний модуль виробництва LG Energy Solutions, який може спричинити коротке замикання.

За даними Національної адміністрації безпеки дорожнього руху Міністерства транспорту США (NHTSA), перший випадок займання акумулятора був зафіксований у 2021 році, невдовзі після зарядки. Через два роки Porsche стало відомо про нові випадки займання. Протягом цього періоду німецький автовиробник збирав батареї для аналізу, які були надані його польською дочірньою компанією LG Energy Solutions.

6 грудня минулого року Porsche нарешті встановив причину теплового інциденту – коротке замикання в акумуляторному модулі – і продовжив співпрацю з LG Energy Solutions, яка виявила, що подібні проблеми існують і в багатьох інших автомобілях. причиною двох окремих відкликань стало те, що даних про 749 автомобілів було недостатньо.

Власникам відповідних автомобілів буде надіслано попереднє повідомлення з рекомендацією заряджати акумулятори до рівня нижче 80% ємності. Дилерам також було доручено перевірити додаткові дані про батарею і визначити, чи потрібно замінити модуль. Porsche також заявляє, що акумуляторні модулі, які підлягають заміні, будуть виготовлені з покращеною якістю елементів.

Перше відкликання охоплює моделі з 2020 по 2023 рік, а друге – з 2020 по 2024 рік. Відкликання стосується задньопривідних седанів Taycan у комплектаціях Taycan GTS Sport Turismo та Taycan Turbo S Cross Turismo.

Власникам рекомендується увімкнути доступ до бездротових оновлень, щоб поділитися з Porsche даними про батареї. Це оновлення було впроваджено в лютому 2024 року для моделей 2025 року, тому нові оновлені Taycans не зачіпаються.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!