Volkswagen R перетвориться на бренд потужних та дорогих електрокарів

0
75
Volkswagen R перетвориться на бренд потужних та дорогих електрокарів

22-річний підрозділ R буде перетворено на незалежний бренд, що вироблятиме високопродуктивні електромобілі. Влітку в парку Аутштадт заводу Volkswagen у Вольфсбурзі буде облаштовано павільйон площею 100 квадратних метрів із зоною демонстрації нової продукції та зоною відпочинку з симулятором водіння.

Літера R дебютувала у 2002 році з моделлю Golf R32, а спортивна модель спочатку вироблялася підрозділом Volkswagen Individual. В основному, він працював окремо, але в 2020 році був ще більше віддалений від основного бренду Volkswagen і став незалежною бізнес-одиницею.

Павільйон для майбутнього бренду Volkswagen R у Вольфсбурзі Volkswagen

Volkswagen R успішно розвивається: минулого року було продано понад 35 000 моделей R, що є рекордом за більш ніж 20 років. Відтоді підрозділ продав понад 300 000 автомобілів.

Volkswagen став на шлях повної електрифікації, але розробка автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння все ще триває. Флагманський хетчбек Golf R має дебютувати влітку, і з цим оновленням механічна коробка передач буде знята з виробництва. Очікується, що наступне покоління Golf буде повністю електричним автомобілем.

Минулого тижня Volkswagen представив ID.Buzz з приставкою GTX. Цей електричний фургон оснащений 340-сильним агрегатом, повним приводом і можливістю швидкої зарядки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!