Audi змінила порядок надання назв новим моделям автомобілів

0
41
Audi змінить порядок надання назв новим моделям автомобілів

У 2017 році німецький автовиробник Audi почав використовувати при наданні новим моделям назв двозначну схему. Автомобілі потужністю від 109 до 128 к. с. отримували шильдик від «30». Шильдик до «70» використовувався в назвах моделей потужністю від 536 к. с. Двозначна комбінація цифр доповнювала звичайні значки Quattro, TDI та TFSI.

Через сім років німецький автовиробник вирішив відмовитись від цифрових позначень. Першою моделлю без цифр у назві стала Audi Q6 E-Tron модельного ряду 2025 року. За словами керівника відділу продажів електрокарів Audi Флоріана Хаузера, цифрові позначення в назвах автомобілів використовуватися більше не будуть.

Звичайний електрокросовер у повнопривідному компонуванні отримав назву Q6 E-Tron Quattro. Більш сильна модифікація називається SQ6 E-Tron. У майбутньому Audi планує вивести на ринок кросовер у задньопривідному компонуванні. Він отримає назву Q6 E-Tron.

Слідом за електрокарами новий порядок присвоєння назв почне застосовуватися до бензинових і дизельних авто. Двозначні цифрові позначення будуть видалені автовиробником з задніх дверей та кришок багажників.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Пишу про товарні ринки, телекомунікації, блокчейн, банкінг, електрифікацію автопрому, інновації, венчурне інвестування та впровадження технологічних нововведень у різних галузях економіки.