Bentley відкладає запуск першого електрокара

0
36

Як повідомляє Automotive News, британський автовиробник вирішив переглянути свою стратегію електрифікації, відкласти повну відмову від ДВС, а заразом і прем’єру першої батарейної моделі. Згідно з скоригованим графіком, її прем’єра відбудеться на рік пізніше, ніж очікувалося — лише 2026 року, а на ринок вона вийде 2027-го. Повна ж відмова від ДВС не станеться раніше 2033 року.

Ще в 2020 році в Bentley впевнено заявляли: до 2026 всі моделі марки будуть або бензоелектричними гібридами, або чистими електромобілями. До 2030-го планувалося повністю відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння і перейти на електричні силові установки.

Наприкінці 2023 року та на початку 2024-го намітився зворотний тренд: електрокари стали втрачати колишню популярність, і компанії одна за одною кинулися коригувати стратегії електрифікації. А деякі, наприклад, Genesis, і зовсім віддали пріоритет гібридам, а не електромобілям.

У модельному ряду Bentley досі немає серійного електрокара, є лише концепт EXP 100 GT 2019 року. Спочатку передбачалося, що його серійне втілення дебютує на початку поточного десятиліття. Потім прем’єру зрушили на 2025 рік через дорожнечу літій-іонних батарей, а тепер названо нові терміни: 2026 рік. Затримку з випуском серійного електромобіля в компанії пояснюють проблемами з програмним забезпеченням — з ними ж зіткнулися й інші марки, що входять до концерну Volkswagen.

Найближчими роками Bentley має намір інвестувати в плагін-гібриди, які користуються високим попитом – прикладом цього є бензоелектричні модифікації Bentayga і Flying Spur. Керівництво британської марки впевнене, що популярність таких машин лише зростатиме.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!