Tesla попередила про підвищення цін на Model Y у Європі та США

0
112

Компанія Tesla попередила, що її молодший кросовер Model Y незабаром подорожчає на низці ринків. Відповідні анонси виробник зробив в офіційних акаунтах соломережі X (екс-Twitter).

Так, підрозділ Tesla Europe & Middle East оголосив, що у деяких європейських країнах Model Y подорожчає з 22 березня. Машина додасть у ціні приблизно 2000 євро (2,18 тисяч доларів). Зараз найдоступніший кросовер із єдиним електромотором на задній осі та запасом ходу 455 кілометрів за циклом WLTP коштує в Німеччині 44 990 євро (49 тисяч доларів).

Згідно з Tesla North America, у США новий прайс-лист набуде чинності 1 квітня. Там подорожчання Model Y буде не таким значним – на 1000 доларів. Наразі задньопривідний електромобіль коштує в Штатах від 43 990 доларів, водночас американські покупці можуть отримати федеральний відрахування в 7,5 тисяч, тобто підсумкова ціна становитиме 36 490 доларів.

За підсумками 2023 року Tesla Model Y вперше став найбільш продаваним автомобілем в Європі. Розійшовшись тиражем у 254,8 тисячі екземплярів, він випередив Dacia Sandero, який у базі коштує вчетверо менше. Минулого місяця електромобіль американської марки також став бестселером серед кросоверів у Німеччині. У березні виробництво Model Y на Гігафабриці під Берліном призупинялося на кілька днів через екоактивісти, що пошкодили місцеву енергосистему, але до теперішнього часу воно вже відновлено.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!