Флагманський електрокросовер Polestar 3 різко подешевшав перед стартом продажу

0
443

Марка Polestar розкрила ціни на свій флагманський електрокросовер – 4,9-метрову модель з індексом 3 – для північноамериканського ринку. Тепер вони починаються з 73 400 доларів, тоді як під час прем’єри восени 2022 року виробник повідомляв, що повнопривідний позашляховик коштуватиме від 83 900 доларів. Також компанія додала до прайс-листу дві нові комплектації, збільшивши їхню кількість до чотирьох.

Базовий Polestar 3 має двомоторну силову установку, яка у специфікації для ринку США розвиває 489 к.с. та 840 Нм. До 97 км/год такий кросовер розганяється за 5 секунд. Батареї ємністю 111 кіловат-годин, за власними розрахунками виробника, повинно вистачати на 507 кілометрів, але цей показник ще потрібно підтвердити в природоохоронному агентстві EPA. У стандартну комплектацію включений набір Pilot Pack, до якого входять асистент водія Pilot Assist, системи допомоги при паркуванні і перебудові, а також проекційний дисплей.

За додаткові 5500 доларів ту саму модифікацію можна дооснастити пакетом Plus Pack. Він включає 21-дюймові колеса Plus, підігрів заднього ряду, розроблену спеціально для цієї моделі 1610-ватну акустику Bowers & Wilkins з 25 динаміками та сабвуфером, а також альтернативне оздоблення сидінь з тканини MicroTech або так званої «етичної», при виробництві якої з тваринами звертаються гуманно.

Також для Polestar 3 доступний спортпакет Performance Pack з 22-дюймовими кованими дисками, переналаштованою підвіскою та програмно збільшеною віддачею 517 к.с. та 910 Нм. Такий електромобіль набирає 97 км/год на 0,3 секунд швидше, але запас ходу у нього скорочується до 449 кілометрів. Потужний кросовер коштує від 79 400 доларів, доплата за Plus Pack для нього становить 5500 доларів.

За початковим планом, Polestar 3 мали запустити у виробництво ще минулого літа, проте через проблеми з програмним забезпеченням він став на конвеєр в Ченду (Китай) лише наприкінці лютого. У середині року складання моделі обіцяють налагодити ще й на підприємстві в Південній Кароліні (США), і тоді електромобіль дістанеться перших американських покупців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!