Купити Toyota Land Cruiser можна буде дешево: що відомо про такого позашляховика

0
61

Однією з найцікавіших новинок компанії Toyota в сегменті SUV повинен стати якийсь позашляховик, який увійде в сімейство Land Cruiser, але виявиться набагато доступнішим за актуальні машини з індексами 250 і 300.

Анонс такого автомобіля відбувся ще минулого року, а цього року заплановано основні роботи, які збираються завершити до його останнього кварталу. Що відомо про перспективного позашляховика “Тойоти” розповіли автори порталу “Best Car”.

Японське видання випустило новий номер однойменного журналу, в якому розкрило подробиці про «дешевий» Land Cruiser.

За їхньою інформацією, серійний варіант машини назвуть Land Cruiser FJ, хоча спочатку планувалося, що автомобілю буде присвоєно ім’я Land Cruiser Mini.

Передбачається, що авто дістанеться дизайн, що ріднить його зі старшими моделями (250 і 300), але розміри кузова виявляться набагато компактнішими і будуть близькі до популярного «паркетника» Toyota Corolla Cross (4,5-метрів завдовжки і 1,8-метра в ширину).

Машина буде спроектована на платформі зі сходовою рамою, яка забезпечить моделі високі можливості на бездоріжжі, а також високий кліренс.

Під капотом розташується рядний 2,7-літровий бензиновий двигун, потужність якого поки що не називається, але, швидше за все, складе понад 160 кінських сил. Як коробка передач машині виступить класичний «автомат», а привід буде повним.

Прем’єру новий компактний позашляховик Toyota має справити вже у грудні 2024 року. Скільки він буде коштувати сказати складно, але зі 100-відсотковою ймовірністю машина виявиться помітно дешевшою за своїх родичів Land Cruiser 250 і 300.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!