Ford та Porsche купили по Cybertruck для вивчення моделі

0
30

Компанії Ford і Porsche придбали по екземпляру Tesla Cybertruck, ймовірно – з метою детального вивчення моделі. Як пише InsideEVs, в обох випадках за електропікап заплатили приблизно чверть мільйона доларів — удвічі більше, ніж просить сам виробник за машини із найдорожчої лімітованої серії Foundation.

Про угоду Форда повідомив у соцмережі X (екс-Twitter) один із інвесторів Tesla Сойєр Мерріт. За його словами, «Блакитний овал» віддав за пікап від конкуруючого бренду 250 тисяч доларів і вже тестує його на околицях Детройта. У коментарі до посту Ілон Маск написав, що «воно того варте».

Трохи раніше один із дилерів Porsche придбав Tesla Cybertruck на аукціоні за 244 тисячі доларів. Передбачається, що за цією угодою стояв сам німецький виробник, який вирішив у такий спосіб приховати свій інтерес до моделі. Маск також прокоментував цю ситуацію, заявивши, що Porsche необхідно покращити якість своїх електромобілів, піднявши його до рівня моделей із ДВЗ. Розібравши покупку, німці «відкриють для себе багато нових технологій», – додав він.

Формально перепродавати Tesla Cybertruck протягом першого року володіння не можна: у користувальницькій угоді виробник загрожує клієнтам, які порушили це правило, штрафом у 50 тисяч доларів. При цьому перші власники електропікапів знайшли інший спосіб заробити на них: масову новинку, яка поки що не стала, здають в оренду за 500–1000 доларів на добу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.