Рейтинг задоволеності серед електромобілів очолили BMW та MINI

0
190

Агентство JD. Power опублікувало новий рейтинг задоволеності власників електромобілів своїм транспортом. В обох групах – масовій та преміальній – найкращі результати показали моделі концерну BMW. Водночас зазначено, що багато власників електромобілів всерйоз розглядають можливість відмовитися від них.

Рейтинг преміальних електромобілів очолила BMW i4, яка заробила 800 балів, на другій та третій позиціях дві моделі Rivian. Пікап R1T отримав 789 балів, кросовер R1S – 778 балів. Замкнули топ-5 Tesla Model 3 та Model Y.

Аналітики віднесли марку MINI до масового сегменту, і найбільший результат серед доступних електромобілів — у електричного Cooper (770 балів). Від нього ненабагато відстали Mord Mustang Mach-E (764 бали) та Ioniq 6 (759 балів). Четвертий і п’ятий рядки – за Nissan Airya і Chevrolet Bolt.

Аналітики складали рейтинг, опитуючи власників свіжокуплених (до 1 року володіння) електромобілів, пропонуючи їм оцінити свої відчуття від експлуатації за кількома категоріями. У списку є, наприклад, задоволення від водіння, вартість володіння, дизайн, надійність та відповідність заявленим характеристикам, а також доступність інфраструктури. Останній фактор виявився найпроблемнішим.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!