Експерти розповіли, що Apple міг запропонувати світовому автопрому

0
17

Після того, як стало відомо про закриття проекту Apple зі створення власного електромобіля, світ втратив можливість побачити, як технологічний гігант міг би революціонізувати автомобільну індустрію. Проект, який, за чутками, розроблявся протягом десятиліття, обіцяв внести значні нововведення у дизайн та функціональність автомобілів.

Компанія Vanarama проаналізувала подані Apple патенти, щоб візуалізувати можливий зовнішній та внутрішній вигляд автомобіля Apple. Одним із найпомітніших нововведень, на яке звернула увагу Vanarama, став патент EP2581248B1, який деталізує плани щодо повної переробки традиційної панелі приладів автомобіля. Позиція керування могла б бути повністю настроюваною залежно від уподобань водія, пропонуючи практично нескінченну кількість комбінацій.

Також пропонувалися безшовні дисплеї без чітких країв чи кордонів. Ці нововведення могли б вирішити проблему «громіздких та непривабливих» систем, які є в багатьох існуючих автомобілях, ідеально вписуючись у мінімалістичний підхід Apple до дизайну.

Було запропоновано кілька патентів, що окреслюють перероблену структуру автомобіля. Без стійок передні та задні двері інвертовані для спрощення завантаження та переміщення пасажирів, а також пропонують адаптивний рух для ще більшої гнучкості.

Патент на «інтелектуального автоматизованого помічника» натякав на покращений Siri, який замість реагувати лише на прямі запити та команди міг би моніторити навколишнє середовище та самостійно вчиняти дії, а також давати рекомендації водієві.

Зовнішній вигляд автомобіля Apple міг би значною мірою запозичити з існуючих продуктів Apple. Отвори круглої форми Mac Pro надихнули на створення сміливої ​​решітки радіатора з логотипом Apple, що підсвічується, в центрі — тонке посилання до попередніх поколінь ноутбука MacBook. 

Таким чином, світ втратив не тільки потенційно революційний автомобіль від Apple, але й можливість випробувати новаторський підхід до дизайну та функціональності, який міг би встановити нові стандарти для всієї автомобільної індустрії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!