Новини

Volvo Cars впроваджує унікальну технологію безпеки

Share

Тепер технологія безпеки Volvo Cars, перша свого роду в автомобільній індустрії, може попереджати водіїв про події попереду. 

«Ви їдете звивистою сільською дорогою. Неможливо бачити, що за дорогою перед вами. Раптом автомобіль Volvo попереджає вас: попереду сталася аварія. Тоді ви спокійно зменшуєте швидкість і виїжджаєте на наступний поворот, ви бачите розбитий автомобіль на вашій смузі. Завдяки попередженню ви були підготовлені і могли проактивно відреагувати», — саме так шведський автовиробник описує реалізацію своєї нової функції.

Вперше автомобілі можуть попереджати водіїв про події попереду, використовуючи дані в реальному часі з центру управління дорожнім рухом. Ця функція буде доступна у сумісних автомобілях Volvo у Європі, починаючи з Данії.

Метою цієї функції є допомога водіям у запобіганні зіткненням та заторам на дорогах, викликаних подіями попереду. Функція призначена для миттєвого оповіщення водія про дорожньо-транспортну пригоду на відстані до кількох сотень метрів. Дані про місцезнаходження надаються національною дорожньою владою та сумісними автомобілями, в першу чергу моделями Volvo.

Технологія зв’язаної безпеки Volvo Cars, вперше введена у 2016 році, використовує «хмару» Volvo Cars на основі даних у реальному часі. Вона дозволяє автомобілям Volvo спілкуватися один з одним і попереджати водіїв про близькі слизькі ділянки дороги та небезпеки. Так само водії тепер можуть бути попереджені про події попереду незалежно від часу доби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Volvo

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024