Volvo Cars впроваджує унікальну технологію безпеки

0
196

Тепер технологія безпеки Volvo Cars, перша свого роду в автомобільній індустрії, може попереджати водіїв про події попереду. 

«Ви їдете звивистою сільською дорогою. Неможливо бачити, що за дорогою перед вами. Раптом автомобіль Volvo попереджає вас: попереду сталася аварія. Тоді ви спокійно зменшуєте швидкість і виїжджаєте на наступний поворот, ви бачите розбитий автомобіль на вашій смузі. Завдяки попередженню ви були підготовлені і могли проактивно відреагувати», — саме так шведський автовиробник описує реалізацію своєї нової функції.

Вперше автомобілі можуть попереджати водіїв про події попереду, використовуючи дані в реальному часі з центру управління дорожнім рухом. Ця функція буде доступна у сумісних автомобілях Volvo у Європі, починаючи з Данії.

Метою цієї функції є допомога водіям у запобіганні зіткненням та заторам на дорогах, викликаних подіями попереду. Функція призначена для миттєвого оповіщення водія про дорожньо-транспортну пригоду на відстані до кількох сотень метрів. Дані про місцезнаходження надаються національною дорожньою владою та сумісними автомобілями, в першу чергу моделями Volvo.

Технологія зв’язаної безпеки Volvo Cars, вперше введена у 2016 році, використовує «хмару» Volvo Cars на основі даних у реальному часі. Вона дозволяє автомобілям Volvo спілкуватися один з одним і попереджати водіїв про близькі слизькі ділянки дороги та небезпеки. Так само водії тепер можуть бути попереджені про події попереду незалежно від часу доби.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!