Renault веде переговори з Volkswagen про запуск дешевого електромобіля

0
179

Renault підтвердила, що веде переговори з Volkswagen про партнерство щодо створення електричного мінікара для Європи. Генеральний директор Renault, Лука де Мео, на автосалоні в Женеві повідомив, що компанія знаходиться в «просунутій стадії обговорень» з VW з приводу маленького електромобіля. Де Мео також заявив, що він веде переговори з іншими потенційними партнерами, не називаючи їх.

Європейські автовиробники поспішають запропонувати електромобілі за ціною, що можна порівняти з моделями на бензині, щоб не поступитися китайським автокомпаніям, які націлені на Європу з недорогими електромобілями. Renault заявила в листопаді, що запустить повністю електричний мінікар Twingo вже в 2026 році з цільовою ціною, нижчою за 20 000 євро.

На той момент Renault повідомила, що веде переговори з кількома автовиробниками як потенційні партнери для Twingo, але відмовилася коментувати назви або терміни.

Новий електричний Twingo буде побудований на укороченій версії архітектури AmpR Small, яка є основою нового Renault 5, представленого на автошоу в Женеві. Щоб зменшити витрати, Twingo може використовувати менш дорогі літій-залізо-фосфатні (LFP) батареї.

VW відстає в гонці за виведенням на ринок доступних малих електромобілів за ціною, що можна порівняти з моделями на бензині, щоб не поступитися китайським автокомпаніям. Партнерство з Renault допоможе VW запустити наступників електричного мінікара e-Up та його «братів» – Skoda Citigo та Seat Mii.

Stellantis тільки-но запустив свій власний електромобіль вартістю менше 25 000 євро, Citroen e-C3, з версією з коротким запасом ходу за ціну нижче 20 000 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!