Чим небезпечне нехтування пасками безпеки – думка експерта

0
290

Депутати пропонують підвищити штраф для водіїв, які не користуються пасками безпеки в авто.

Проект закону № 8492 зареєстрували у парламенті 18 червня.

“Не використання пасків безпеки є критично небезпечним в будь-якому авто. Не залежно від того в джипі водій, чи у ВАЗіку. Непристебнуті пасажири ж можуть постраждати через контакт з елементами салону, склом чи іншими пасажирами”, – каже Gazeta.ua засновник сайту dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

Депутати пропонують підвищити штраф до 50 неоподаткованих мінімумів – 850 грн. Зараз штраф становить 51 грн.

За даними Центру демократії та верховенства права, лише 15% українських водіїв користуються пасками безпеки, що є найнижчим показником у Європі.

“Людина може отримати травми навіть за швидкості 40 кілометрів за годину. За швидкості до 50 кілометрів за годину пасок безпеки залишає водія без травм. За статистикою, 80% всіх аварій відбувається на швидкості до 65 кілометрів за годину. За швидкості більше 80 км за годину тяжкість травм зростає до пошкоджень різного ступеня тяжкості. Самі паски безпеки також інколи травмують водія чи пасажирів. Але такі травми на порядок менші за ті, які отримують у наслідок аварії. Якщо досить висока швидкість при якій станеться ДТП, людина може отримати тяжкі травми грудної клітини. За низької – синці і садини”, – розповів Антонов.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!