Новини

В Україні можуть скасувати податки для деяких авто

Share

В Україні можуть призупинити оподаткування пікапів. Міністерство оборони звернулося до Комітету Верховної Ради з проханням звільнити імпорт цих автомобілів за державним замовленням від сплати нульового мита та ПДВ. Це дасть змогу закупити більшу кількість необхідної для оборони країни техніки за мінімально можливою ціною.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформаційно-аналітичну групу “Автоконсалтинг”. Згідно з цією ж статтею, Міністерство оборони вже звернулося з відповідним листом до Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. Голова комітету Данило Гетманцев направить запит до Міністерства фінансів, після чого депутати проголосують за зміни.

Якщо прохання Міноборони буде задоволено, воно зможе закупити більше пікапів для військових потреб зі знижкою 32%. За словами Дани Ярової, радника заступника міністра оборони, це поставить у рівні умови як волонтерські організації, так і автодилерів.

За словами заступника міністра Дани Ярової, раніше, коли волонтерська організація ввозила автомобіль, вона могла розмитнити його за нульовою ставкою мита та без ПДВ, якщо надавала лист від військової частини, в якій використовувався автомобіль. При цьому військова частина була зобов’язана поставити автомобіль на баланс.

З іншого боку, дилери, які імпортують такий самий автомобіль, повинні були б сплатити 12% мита та 20% ПДВ. Це збільшує вартість автомобіля на 35%, включаючи мультиплікатор. Ця різниця зникне, якщо Верховна Рада підтримає зміни в оподаткуванні контрактів Міноборони.

Крім того, Агентство оборонних закупівель планує проводити аукціони з нульовою очікуваною вартістю. Це дозволить ринку запропонувати обґрунтовану ціну, а Міноборони не буде надавати жодних вказівок щодо суми витрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024